ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

22

Дата реєстрації:

17.01.2024

Проголосовано:

25.01.2024 10:34:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 22




МАРГАНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА



НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ



ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



VIIІ скликання



____ сесія



р і ш е н н я



________________ 2024 року м. Марганець № __________________ /VIII



Про делегування повноважень виконавчому



комітету Марганецької міської ради



на сплату реєстрації транспортних засобів



З метою забезпечення оформлення транспортних засобів Марганецької міської ради в установах, що здійснюють відповідно до законодавства таку реєстрацію, у зв’язку з тим, що Марганецька міська рада не зареєстрована в Єдиному реєстрі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, не включена до мережі установ та організацій, що отримають фінансування з державного та місцевого бюджету, тобто не обслуговуються в Управлінні Державної казначейської служби України (не має відкритих рахунків), Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, міська рада, керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Марганецька міська рада



В И Р І Ш И Л А:




  1. Делегувати повноваження виконавчому комітету Марганецької міської ради виступати платником та його отримувачем (у разі повернення) від імені Марганецької міської ради, платіжних документів за реєстрацію транспортних засобів.

  2. Відділу бухгалтерського обліку (Крамаренко А.О.) здійснювати сплату за реєстрацію транспортних засобів та постановку на бухгалтерський облік виконавчого комітету Марганецької міської ради.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступників міського голови Лук’яненка Р.М., Дуплій Л.М. та на постійні депутатські комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та протидії корупції, законності та правопорядку, захисту прав та законних інтересів громадян та співпраці зі ЗМІ (Хникін С.О.) та з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та регуляторної політики, суб’єктів підприємницької діяльності та торгівлі (Омельченко М.І.).



Міський голова Геннадій БОРОВИК



Супроводжувальна записка



до проєкту рішення Марганецької міської ради



«Про делегування повноважень виконавчому комітету Марганецької міської ради



на сплату реєстрації транспортних засобів»



Сьогодні актуальним є питання пошуку ефективних інструментів формування ефективної і прозорої місцевої влади, органів місцевого самоврядування, що стане рушійною силою розвитку міста, ефективного підвищення авторитету та репутації міської ради.



Найважливішим з таких інструментів є правильне застосування, неухильне дотримання та запобігання невиконанню вимог законодавства, вдосконалення організації правової роботи міської ради, формування та забезпечення реалізації єдиної правової політики у різних питаннях та сферах життя міста і його громади.



Правовий захист прав та інтересів міської ради, її виконавчих органів, міського голови потребує відповідних коштів з місцевого бюджету для сплати судового збору при поданні позовних заяв або апеляційної/касаційної скарг.



Одним із головних напрямків роботи юридичного відділу міської ради є контроль за дотриманням договірних зобов’язань майнового характеру контрагентами міської ради, стягнення майнової шкоди, спричиненої міській раді або її виконавчим органам, захист прав та інтересів міської ради в загальних і спеціальних судах всіх інстанцій, інших органах під час розгляду правових питань і спорів.



Даний проект рішення пропонується прийняти з метою забезпечення ефективного захисту прав та інтересів Марганецької міської ради в загальних і спеціальних судах всіх інстанцій, інших органах під час розгляду правових питань і спорів та реалізації статті 145 Конституції України, у зв’язку з тим, що Марганецька міська рада не зареєстрована в Єдиному реєстрі розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, не включена до мережі установ та організацій, що отримають фінансування з державного та місцевого бюджету, тобто не обслуговуються в Управлінні Державної казначейської служби України (не має відкритих рахунків).



Завідувач юридичного відділу Едуард ВІТЬКО