ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

23

Дата реєстрації:

14.02.2022

Проголосовано:

24.02.2022 10:28:44

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 23



МАРГАНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА



НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ



ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



VIIІ скликання



__сесія



р і ш е н н я



від ________2022 року м. Марганець № - /VIIІ



Про затвердження Положення



про преміювання, надання



матеріальної допомоги працівникам



виконавчого комітету Марганецької міської ради



З метою здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування в межах, визначених законодавчими актами України, на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами та доповненнями), наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 23 березня 2021 року № 609 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами та доповненнями), керуючись п.5 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада



ВИРІШИЛА:




  1. Затвердити Положення про преміювання, надання матеріальної допомоги працівникам виконавчого комітету Марганецької міської ради згідно з додатком.

  2. Рішення міської ради від 25 грудня 2012р. №1084-43/VI «Про затвердження положення про матеріальне заохочення працівників апарату міської ради, виконавчого органу міської ради», вважати таким що втратило цінність.

  3. Координацію роботи щодо виконання цього рішення покласти на заступника міського голови Дуплій Л.М. Контроль на постійно діючу депутатську комісію з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та регуляторної політики (Омельченко М.І.).



МІСЬКИЙ ГОЛОВА Геннадій БОРОВИК



Додаток до рішення міської ради 

від ___ _____2022 року

№ __________



Положення



про преміювання, надання матеріальної допомоги працівникам виконавчого комітету Марганецької міської ради



1. Загальні положення



1.1. Це положення розроблене відповідно до Конституції України, Кодексу Законів про працю України, Законів України: «Про оплату праці», «Про службу в органах місцевого самоврядування», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів»(зі змінами та доповненнями), наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 23 березня 2021 року № 609 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами та доповненнями).



1.2. Положення визначає джерела, умови і механізм визначення розмірів премії, матеріальної допомоги працівників виконавчого комітету Марганецької міської ради.



1.3. Премія за цим Положенням – заохочувальна фінансова виплата, пов'язана з виконанням виробничих завдань і функцій, особистим вкладом у загальні результати роботи, розмір якої залежить від складності та умов виконуваної роботи, результативності праці та наявності коштів.



2. Порядок визначення фонду преміювання



2.1. Преміювання здійснюється в межах коштів, передбачених у кошторисі видатків на утримання виконавчого комітету Марганецької міської ради, затвердженого у встановленому порядку, за рахунок коштів міського бюджету.



2.2. Річний фонд преміювання створюється у розмірі пропорційно загального фонду оплати праці, але не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці.



3. Умови преміювання та розмір премії



3.1. Преміювання працівників здійснюється за умов дотримання ними чинного законодавства, якісного і своєчасного виконання функціональних обов'язків, визначених у посадових інструкціях, доручень керівництва виконавчого комітету Марганецької міської ради, безпосередніх керівників, проявленої при цьому ініціативи, дотримання трудової дисципліни, Правил внутрішнього трудового розпорядку.



3.2. Преміюванню підлягають працівники виконавчого комітету Марганецької міської ради з дати їх прийому у встановленому порядку на відповідні посади та незалежно від їх членства у профспілковій організації.



3.3. Преміювання працівників, прийнятих на роботу з випробувальним строком, здійснюється після закінчення цього строку або з дня визнання працівника таким, що витримав випробування.



3.4. Премії нараховуються щомісячно за фактично відпрацьований робочий час за винятками, встановленими у п. 3.3 цього Положення, у межах наявного фонду преміювання та економії фонду оплати праці, на підставі розпорядження міського голови.



3.5. Премії не нараховуються за період знаходження працівника у відпустках всіх видів, передбачених чинним законодавством, тимчасової непрацездатності, підтвердженої лікарняним листком або довідкою відповідної лікувальної установи.



3.6. За час виконання обов'язків за вакантною посадою або за посадою тимчасово відсутнього працівника премія нараховується, виходячи із заробітної плати за основною (постійною) посадою.



3.7. Премії виплачуються в грошовій формі у відсотках до посадового окладу, передбачених чинним законодавством.



3.8. Розмір премії кожного працівника виконавчого комітету Марганецької міської ради визначається в залежності від його особистого внеску в загальні результати діяльності виконавчих органів міської ради .



3.9. Преміювання працівників здійснюється диференційно та відповідно до їх вкладу в загальні результати роботи в межах фонду, передбаченого на преміювання у кошторисі та економії коштів на оплату праці, утвореного у розмірі не менш 10 відсотків та максимальний розмір премії необмежений від посадових окладів та економії фонду оплати.



3.10.При наявності економії фонду оплати праці працівникам виплачуються додаткові премії, що не перевищують розмір середньомісячної заробітної плати:



- за підсумками роботи за квартал та рік;



- з нагоди професійних та державних свят.



3.11.Працівники позбавляються щомісячної премії частково або в повному обсязі з ініціативи міського голови: за неналежне або несвоєчасне виконання функціональних завдань; порушення трудової дисципліни, що відповідним чином підтверджено документально (дисциплінарне стягнення, застосоване у встановленому порядку) за місяць, в якому ними допущено порушення.



3.12. До працівника, який допустив порушення і був притягнутий до дисциплінарної відповідальності, протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення не застосовуються.



4.Порядок та строки виплати премії



4.1.Преміювання працівників виконавчого комітету Марганецької міської ради проводиться за результатами роботи за місяць на підставі розпорядження міського голови.



4.2. Нарахування премії здійснюється відділом бухгалтерського обліку.



4.3. Щомісячна премія виплачується одночасно із виплатою основної заробітної плати за відпрацьований місяць до 04 числа наступного місяця.



5. Порядок надання матеріальної допомоги



5.1. Витрати, пов'язані з видачею матеріальної допомоги здійснюються у межах коштів на оплату праці та за рахунок економії фонду оплати праці.



5.2. Матеріальна допомога для оздоровлення виплачується при наданні основних щорічних відпусток у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника, за заявою працівника на підставі розпорядження міського голови.



5.3. Працівникам надається матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника, за заявою працівника на підставі розпорядження міського голови.



6. Прикінцеве положення



Спори щодо визначення розміру, нарахування і виплати премії, надання матеріальної допомоги розглядаються та вирішуються у встановленому законодавством порядку.



ЗАСТУПНИК МСЬКОГО ГОЛОВИ Леся ДУПЛІЙ



ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ



БУХГАЛЕРСЬКОГО ОБЛІКУ Анна КРАМАРЕНКО