ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLIV

Скликання:

VIII

Статус:

В цілому

Дата прийняття:

24.02.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

ТЕКСТ РІШЕННЯ: № 734 - 44/VIIІ 

                                                                                                     
МАРГАНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ
ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
VIIІ скликання
44 сесія
 
р і ш е н н я
 
24  лютого  2022 року                     м. Марганець                    № 734 - 44/VIIІ 
 
Про внесення змін до рішення Марганецької
міської ради від 23 грудня 2021 року № 678-43/VIII
«Про затвердження заходів з утримання
об’єктів та елементів благоустрою    
Марганецької міської територіальної громади та
Порядку фінансування заходів з утримання
об’єктів та елементів благоустрою
Марганецької міської територіальної громади на 2022 рік»
 
З метою забезпечення належного технічного та естетичного стану об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади в рамках виконання рішення Марганецької міської ради від 24.12.2020 № 29-3/І «Про затвердження Програми реформування і розвитку житлово- комунального господарства міста Марганця Нікопольського району Дніпропетровської області на 2021-2025 роки» та визначення механізму використання коштів, відповідно до Законів України від 30.06.1993 № 3353-ХІІ «Про дорожній рух» (із змінами), від 08.09.2005 № 2862-ІV «Про автомобільні дороги» (із змінами), від 06.09.2005 № 2807-IV «Про благоустрій населених пунктів» (із змінами),  статей 22, 23 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 № 2456-ІV (із змінами), Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.08.2012 № 938, Методичних рекомендацій з прибирання території об’єктів благоустрою населених пунктів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 07.07.2008 № 213, Норм  матеріальних витрат при утриманні зелених насаджень, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 11.11.2008 № 340,  керуючись Порядком проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів, затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 23.09.2003 № 154 (із змінами), Порядком утримання кладовищ та інших місць поховань, затвердженого наказом Держжитлокомунгоспу України від 19.11.2003 № 193, та керуючись ст.ст. 25,29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Марганецька міська рада
 
В И Р І Ш И Л А:
 
           1. Внести зміни до рішення Марганецької міської ради від 23 грудня 2021 року № 678-43 «Про затвердження заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади та Порядку фінансування заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади на 2022 рік», виклавши в новій редакції:
  1. Заходи з утримання об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади на 2022 рік, згідно додатку 1;
  2. Порядок фінансування заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади на 2022 згідно додатку 2.
         2. Координацію робіт щодо виконання  цього рішення покласти на начальника управління капітального будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства та комунального майна Марганецької  міської ради   Оськіна Д.М.  та  на  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Качка А.І.,  контроль – на постійну  депутатську комісію з питань житлово-комунального господарства, управління об’єктами  комунальної власності  та  відчуження  об’єктів комунальної власності (Матвєєва Я.В.).
  
Міський голова                                                                          Геннадій БОРОВИК
                                                                                                                                                   Копія
                                                   
                                                              Додаток 2 до рішення
                                                                     Марганецької міської ради
                                                                           24 лютого  2022  року
                                                                           № 734 - 44/VIIІ
 
 
 
ПОРЯДОК
фінансування заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою
Марганецької міської територіальної громади на 2022 рік
 
 
  1. Загальні положення
 
1.1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених управлінню капітального будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства та комунального майна Марганецької міської ради, як головному розпоряднику коштів міського бюджету Марганецької міської територіальної громади на 2022 рік по загальному та спеціальному фондах для покриття витрат підприємству-балансоутримувачу по утриманню об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади Комунальному підприємству «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади.
1.2.Основні терміни, що вживаються в цьому Порядку:
Бюджетні кошти – кошти, які передбачені управлінню капітального будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства та комунального майна  Марганецької міської ради у міському бюджеті по загальному та спеціальному фондах на покриття витрат підприємств-балансоутримувачів по утриманню об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади.
Головний розпорядник бюджетних коштів – управління капітального будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства та комунального майна Марганецької міської ради (далі – УКБАЖКГКМ ММР).
Одержувач бюджетних коштів – Комунальноме підприємство «Інфраструктурного розвитку та благоустрою Марганецької міської територіальної громади"»  (далі – КП «ІРБ ММТГ»).
 
  1. Мета та напрямки спрямування бюджетних коштів
 
2.1. Основною метою спрямування бюджетних коштів є досягнення результату з розвитку благоустрою території Марганецької міської територіальної громади та створення умов, сприятливих для життєдіяльності територіальної громади м. Марганець.
2.2. Бюджетні кошти спрямовуються на покриття витрат підприємству-балансоутримувачу по утриманню об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади.
 
 
 
 
 
 
  1. Порядок використання бюджетних коштів
 
         3.1 Бюджетні кошти використовуються УКБАЖКГКМ ММР у межах бюджетних призначень, передбачених бюджетом Марганецької міської територіальної громади на 2022 рік на  утримання об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади відповідно до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Марганця Нікопольського району Дніпропетровської області на 2021-2025 р.., та заходів визначених у додатку 1 до цього рішення.
3.2 Розподіл  проводиться у межах виділених асигнувань згідно кошторису по проведенню заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою та доводиться до КП «ІРБ ММТГ». Фінансування КП «ІРБ ММТГ» здійснюється на підставі планів використання бюджетних коштів, складених підприємством з дотриманням вимог чинного законодавства.
3.3 З метою закупівлі відповідних товарів, робіт, послуг необхідних для утримання об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади за бюджетні кошти  одержувач бюджетних коштів КП «ІРБ ММТГ» зобов’язане проводити процедури закупівлі та спрощені закупівлі з використанням системи «PrоZorro», відповідно до Закону України від 25 грудня 2015 року № № 922-VIII «Про публічні закупівлі» (із змінами).
        3.4. Для виконання робіт КП «ІРБ ММТГ» повинно використовуватися якісні матеріали, машини і механізми, які відповідають вимогам діючого природоохоронного законодавства, а також застосовувати заходи із захисту довкілля.
         3.5 З метою уникнення перехресного субсидіювання одержувач бюджетних коштів КП «ІРБ ММТГ» зобов’язане забезпечити ведення окремого  бухгалтерського обліку за кожним видом діяльності таким чином, щоб забезпечити належний розділ доходів і витрат на виконання робіт (надання послуг), на які спрямовуються бюджетні кошти, а також встановити механізм чіткого обліку матеріальних ресурсів  та обліку часу працівників на виконання робіт (надання послуг), які здійснюються на комерційній основі та некомерційній основі, у відповідності до «Практичних рекомендацій з відображення в бухгалтерському обліку коштів фінансової підтримки суб’єктів господарювання» від 04.08.2021 року, наданих в рамках проєкту Європейського союзу «Підтримка Антимонопольного  комітету України у впровадженні правил державної допомоги». Зазначена норма повинна бути внесена до наказу «Про облікову політику підприємства» одержувачів бюджетних коштів  (КП «ІРБ ММТГ). 
3.6.  Операції з коштами міського бюджету здійснюються відповідно до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.08.2012 № 938, із внесеними до нього змінами.
 
4. Звітність про використання та контроль за використанням бюджетних коштів
 
4.1. Керівник КП «ІРБ ММТГ» надає на погодження до УКБАЖКГКМ ММР перспективний щорічний та помісячні плани виконання заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою та розрахунки витрат, пов’язаних із безпосереднім виконанням заходів. Перспективний щорічний план виконання заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою, пов’язаних із безпосереднім виконанням заходів надається до 25 грудня, що передує звітному року. Помісячні плани виконання заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою, пов’язаних із безпосереднім виконанням заходів надаються до початку місяця, не пізніше 25 числа попереднього місяця. Помісячні плани виконання заходів повинні бути складені у межах помісячного плану кошторисних призначень за методикою встановленою у розділі 5.
4.2. Інформація щодо обсягу витрат по утриманню об’єктів та елементів благоустрою надається керівником КП «ІРБ ММТГ» до УКБАЖКГКМ ММР не пізніше 5 числа наступного місяця, у вигляді звіту про об’єми фактично виконаних робіт (наданих послуг) (далі – Звіт). Звіт повинен бути складений в межах помісячного плану виконання заходів та у відповідності до помісячного плану кошторисних призначень за методикою встановленою у розділі 5. До  звіту про об’єми фактично виконаних робіт (наданих послуг) КП «ІРБ ММТГ» надає підтверджуючі документи щодо матеріальних витрат (накладні, акти), витрат паливно-мастильних матеріалів, табеля обліку часу працівників на виконання робіт (надання послуг), дислокації виконання заходів, які здійснюються за бюджетні кошти, та службової записки щодо виконання заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою. Звіт про об’єми фактично виконаних робіт підписується керівником та головним бухгалтером КП «ІРБ ММТГ».
4.3 Протягом 5 робочих днів з дня одержання Звіту УКБАЖКГКМ ММР має право прийняти Звіт, або надати мотивовану відповідь щодо відмови від приймання Звіту з вимогою щодо здійснення  перерахунку обсягів витрат по утриманню об’єктів та елементів благоустрою Марганецької міської територіальної громади  у відповідності до фактичних обсягів виконаних робіт (наданих послуг) або повернення надмірно отриманого відшкодування понесених витрат на рахунок головного розпорядника коштів. Після перевірки Звіт про об’єми фактично виконаних робіт (наданих послуг) затверджується керівником УКБАЖКГКМ ММР.
4.4. УКБАЖКГКМ ММР у межах бюджетних асигнувань, після надходження коштів з бюджету на розрахунковий рахунок, проводить фінансування заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою на підставі  заявки на фінансування, встановленої форми та завірених копій підтверджуючих документів наданих КП «ІРБ ММТГ».
4.5.  Головний розпорядник коштів УКБАЖКГКМ ММР має право здійснювати у будь-який час контроль за ходом робіт (виконання послуг), не втручаючись у господарську діяльність КП «ІРБ ММТГ».
4.6. КП «ІРБ ММТГ» надає зведений річний звіт про об’єми фактично виконаних робіт (наданих послуг) з утримання об’єктів та елементів благоустрою, пов’язаних з виконанням заходів та річний фінансовий звіт по витратам на виконання заходів з утримання об’єктів та елементів благоустрою з пояснювальною запискою не пізніше 15 числа наступного місяця після закінчення бюджетного року.
4.7. Керівник КП «ІРБ ММТГ» несе персональну відповідальність за:
-  виконання затверджених цим рішенням заходів у повному обсязі;
- ефективне, раціональне та цільове використання коштів міського бюджету, згідно діючого законодавства;
- своєчасне та достовірне надання до УКБАЖКГКМ ММР перспективних щорічних та помісячних планів виконання заходів, звітів про фактичні витрати;
         -  проведення процедур закупівлі та спрощених закупівель при закупівлі товарів (робіт, послуг) пов’язаних з послугами (діяльністю), на які спрямовуються бюджетні кошти через систему «PrоZorro», відповідно до Закону України від 25 грудня 2015 року № № 922-VIII «Про публічні закупівлі» (із змінами);
         - організацію ведення окремого  бухгалтерського обліку за кожним видом діяльності таким чином, щоб забезпечити належний розділ доходів і витрат на виконання робіт (надання послуг), на які спрямовуються бюджетні кошти;
        - використання матеріалів, машин і механізмів, які відповідають вимогам діючого природоохоронного законодавства при виконанні робіт (надання послуг), які здійснюються за бюджетні кошти.
         4.8. КП «ІРБ ММТГ» не має право надавати платні послуги на комерційній основі суб’єктам господарювання чи населенню з використанням ресурсів отриманих за рахунок відшкодування на виконання робіт (надання послуг), на які спрямовуються бюджетні кошти. В разі виявлення зазначених фактів, кошти від отримання платних послуг у повному обсязі спрямовуються до міського бюджету, шляхом перерахування на рахунок головного розпорядника та повернення до міського бюджету.
          4.9. Складання та подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів до органів Державного казначейства, а також контроль за їх цільовим використанням здійснюється у встановленому діючим законодавством порядку.
4.10. УКБАЖКГКМ ММР у разі змін або перерозподілу кошторисних призначень має право вносити пропозиції щодо змін до Заходів.
 
5. Методика розрахунку розміру суми покриття витрат  на виконання робіт (надання послуг), на які спрямовуються бюджетні кошти.
 
5.1. Сума видатків на виконання робіт (послуг), на які спрямовуються бюджетні кошти не може перевищувати суми необхідної для покриття витрат, понесених КП «ІРБ ММТГ» при виконанні робіт (послуг) по кожному виду Заходів.
5.2. Розмір витрат на виконання робіт (надання послуг), на які спрямовуються бюджетні кошти розраховується окремо  по  кожному виду Заходів. Вартість утримання об’єктів та елементів благоустрою визначається за нормативними документами,  згідно з діючими нормами, тарифами та розцінками, у відповідності до діючого законодавства.
5.3. Елементи витрат, що враховуються при розрахунку вартості утримання об’єктів та елементів благоустрою:
- вартість утримання об’єктів та елементів благоустрою;
- прямі матеріальні витрати;
- прямі витрати на оплату праці;
- амортизацію виробничих основних засобів та нематеріальних активів;
- інші прямі витрати, у тому числі витрати з придбанням електричної енергії (включаючи реактивну) та придбанням газу (включаючи розподіл);
- загальновиробничі витрати;
- адміністративні витрати.
5.4. До видатків на виконання робіт (послуг), на які спрямовуються бюджетні кошти належать лише обгрунтовані витрати на виконання робіт (послуг) з утримання об’єктів та елементів благоустрою, пов’язані із безпосереднім виконанням заходів.
 
 
Заступник міського голови                                                              Андрій КАЧКО
 
 
Начальник  управління капітального
будівництва, архітектури, житлово-комунального
господарства та комунального майна
Марганецької міської ради                                                              Дмитро ОСЬКІН
 

ДОДАТКИ

1 перелік заходів 2022 ІРБ до рішення.pdf Переглянути