ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

01.07.2024

Проголосовано:

04.07.2024 10:18:59

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2



МАРГАНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА



НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ



ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



VIIІ скликання



_______ сесія



р і ш е н н я



________________ 2024 року м.Марганець № _________________/VIIІ



Про затвердження Положення про порядок



надання цільової одноразової матеріальної допомоги



мешканцям Марганецької міської територіальної громади



за рахунок коштів міського бюджету в новій редакції



З метою надання цільової одноразової матеріальної допомоги мешканцям Марганецької міської територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету, зважаючи на необхідність підтримки мешканців Марганецької міської територіальної громади, відповідно до ст. 91 Бюджетного кодексу України, на підставі рішення Марганецької міської ради «Про бюджет Марганецької міської територіальної громади» (на відповідний бюджетний період), враховуючи Комплексну програму соціального захисту населення м. Марганця та Програму охорони здоров’я населення Марганецької міської територіальної громади на відповідний період, враховуючи Закон України «Про правовий режим воєнного стану» (зі змінами), від 12.05.2022 року № 2259-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», Указ Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), керуючись ст.25, ч. 1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Марганецька міська рада



В И Р І Ш И Л А :




  1. Затвердити Положення про порядок надання цільової одноразової матеріальної допомоги мешканцям Марганецької міської територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету в новій редакції (додається).

  2. Рішення Марганецької міської ради від 29.04.2021 року № 196-11/VІІІ «Про затвердження Положення про порядок надання цільової одноразової матеріальної допомоги мешканцям Марганецької міської територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету» (зі змінами) вважати таким, що втратило чинність.



3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на секретаря Марганецької міської ради Деркача А.В., контроль - на постійні депутатські комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та протидії корупції, законності та правопорядку, захисту прав та законних інтересів громадян та співпраці зі ЗМІ (Хникін С.О.), з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення (Чимбар І.В.), з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та регуляторної політики, суб’єктів підприємницької діяльності та торгівлі (Омельченко М.І.).



Міський голова Геннадій БОРОВИК



Додаток

до рішення

Марганецької міської ради

від _______________ 2024 року


№ _____________________/VIIІ



ПОЛОЖЕННЯ



про порядок надання цільової одноразової матеріальної допомоги



мешканцям Марганецької міської територіальної громади



за рахунок коштів міського бюджету



Положення про порядок надання цільової одноразової матеріальної допомоги мешканцям Марганецької міської територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету (далі-Положення) розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, Положення про постійні депутатські комісії Марганецької міської ради VІІІ скликання, рішень Марганецької міської ради «Про бюджет Марганецької міської територіальної громади» (на відповідний бюджетний період), Комплексної програми соціального захисту населення м. Марганця та Програми охорони здоров’я населення Марганецької міської територіальної громади на відповідний період.



І. Загальні положення



1. Це Положення визначає механізм розгляду звернень мешканців Марганецької міської територіальної громади, а також порядок та умови надання цільової одноразової матеріальної допомоги (далі - допомога) за рахунок коштів міського бюджету громадянам, які зареєстровані, або фактично проживають, та/або працевлаштовані на території Марганецької міської територіальної громади.



2. Матеріальна допомога - це форма одноразової цільової допомоги, яка надається конкретній людині:



2.1 що потребує високовартісного лікування внаслідок важкої тривалої хвороби;



2.2 постраждалій від пожежі, або іншого стихійного лиха;



2.3 постраждалій особі внаслідок збройної агресії російської федерації:



за зруйноване, чи пошкоджене майно;



на лікування важких тілесних ушкоджень;



2.4 членам сімей цивільних громадян загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації. Цей вид допомоги призначається виключно у разі не отримання виплат за рахунок коштів з обласного бюджету згідно Порядку надання матеріальної допомоги членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок військової агресії російської федерації;



2.5 матеріальна допомога на поліпшення житлових умов лікарям – молодим спеціалістам, які отримали службове житло.



3. Прийом звернень громадян, щодо надання допомоги, здійснюється при наявності коштів у міському бюджеті.



Матеріальна допомога призначається одноразово у розмірі часткового відшкодування витрат, на визначені заявником потреби, та не носить постійного характеру.



Допомога надається у межах витрат, передбачених на ці цілі у міському бюджеті на відповідний бюджетний період один раз протягом календарного року.



4. Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Марганецької міської ради здійснює розгляд заяв з пакетами документів громадян, приймає відповідні рішення щодо надання матеріальної допомоги чи відмови в наданні допомоги, визначає розмір допомоги, надає рекомендації та висновки.



Остаточне прийняття комісією рішення про надання матеріальної допомоги можливе тільки за умов виділення коштів на зазначені цілі та у межах коштів, передбачених у міському бюджеті.



5. Розмір матеріальної допомоги залежить від рівня забезпеченості сім’ї та надзвичайних обставин, що склалися у заявника (його сім’ї), за винятком матеріальної допомоги, яка надається постраждалим особам внаслідок збройної агресії російської федерації: за зруйноване або пошкоджене майно, на лікування, або членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії.



Матеріальна допомога, яка не перевищує суму у розмірі 5 000, 00 гривень включно, надається за розпорядженням міського голови на підставі протоколу депутатської комісії.



У разі, якщо за висновками комісії, пропонується надання матеріальної допомоги у розмірі, що перевищує 5 000, 00 гривень, питання виноситься на розгляд Марганецької міської ради чи виконкому Марганецької міської ради.



Перелік отримувачів та розмір допомоги затверджується рішенням Марганецької міської ради чи виконкомом Марганецької міської ради.



6. Допомога громадянам, які потребують високовартісного лікування (у разі надання підтверджуючих документів) надається у розмірі до 25 000, 00 гривень включно.



Заяви громадян щодо допомоги на лікування онкологічних захворювань (оперативних втручань, проведення хіміотерапії, променевої терапії, тощо) можуть розглядатися позачергово.



Розмір допомоги на лікування визначається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення на підставі оформлених належним чином медичних висновків, довідок, медичних документів з лікувальних закладів про проходження лікування, або підтверджуючих документів з закладів охорони здоров’я про необхідність лікування.



У виняткових випадках, в індивідуальному порядку, при наявності коштів у міському бюджеті на надання цільової матеріальної допомоги, постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення має право прийняти рішення щодо збільшення вдвічі максимального розміру матеріальної допомоги на лікування, вказаного в п. 6.



7. Допомога постраждалим від пожежі або іншого стихійного лиха надається в залежності від ступеню руйнувань та пошкоджень, її розмір визначається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення на підставі підтверджуючих документів.



Розмір допомоги постраждалим від пожежі або іншого стихійного лиха може становити до 25 000, 00 гривень включно.



8. Допомога членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації надається у розмірі до 50 000, 00 гривень включно та визначається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.



8.1 До членів сім’ї відносяться особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки (ст.3 Сімейного кодексу України).



Винятком є надання матеріальної допомоги членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації, які отримують допомогу за рахунок коштів з обласного бюджету (п. 2.4).



9. Допомога постраждалим особам за зруйноване або пошкоджене майно внаслідок збройної агресії російської федерації надається в залежності від ступеню руйнувань та пошкоджень, її розмір визначається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення на підставі Акту комісійного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації



Розмір матеріальної допомоги може бути до 80 000, 00 гривень включно. У разі повторного руйнування та пошкодження майна протягом одного бюджетного року питання щодо надання матеріальної допомоги розглядається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення щодо можливості її надання.



10. Допомога на лікування постраждалим особам внаслідок збройної агресії російської федерації надається в залежності від ступеню та важкості тілесних ушкоджень конкретної особи та може становити до 25 000, 00 гривень включно.



Розмір допомоги визначається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення на підставі оформлених належним чином медичних висновків, довідок, медичних документів з лікувальних закладів про проходження лікування, або підтверджуючих документів з закладів охорони здоров’я про необхідність лікування.



У разі повторних тілесних ушкоджень конкретної особи протягом одного бюджетного року питання щодо надання матеріальної допомоги розглядається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення щодо можливості її надання.



11. Допомога на поліпшення житлових умов лікарям – молодим спеціалістам, які отримали службове житло.



Розмір допомоги визначається постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення на підставі підтверджуючих документів та може становити до 100 000, 00 гривень включно.



12. Приймання заяв для отримання матеріальної допомоги здійснюється за умов надання громадянами документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус.



Такими документами можуть бути:



чинний паспорт громадянина України;



ID-картка;



тимчасове посвідчення громадянина України;



посвідка на постійне проживання.



12.1 Для лікування малолітньої (до 14 років) та неповнолітньої (14-18 років) особи, надається копія свідоцтва про народження разом із копією документа, що посвідчує особу та підтверджує законного представника малолітньої та неповнолітньої дитини, згідно Цивільного кодексу України.



12.2 Для підтвердження родинних зв’язків, у випадку лікування дорослих членів родини, повністю дієздатні члени сім’ї, у разі потреби, додатково до інших документів надають:



свідоцтво про народження;



свідоцтво про шлюб, або розірвання шлюбу;



свідоцтво про смерть;



свідоцтво про зміну імені;



інші підтверджуючі документи.



ІІ. Порядок розгляду заяв мешканців громади



щодо надання матеріальної допомоги



13. Допомога надається на підставі особистої заяви, поданої на ім’я міського голови з наданням згоди на збір та обробку персональних даних заявника за умови настання непередбачених надзвичайних ситуацій:



13.1 на лікування онкологічних захворювань та лікування, пов’язане з ними (оперативні втручання, проведення хіміотерапії, променевої терапії);



13.2 проходження лікування у відділенні реанімації та інтенсивної терапії (ОРіІТ);



13.3 на проведення оперативних втручань;



13.4 постраждалим від пожежі, або іншого стихійного лиха;



13.5 постраждалим особам за зруйноване, або пошкоджене майно внаслідок збройної агресії російської федерації;



13.6 на лікування постраждалих осіб внаслідок збройної агресії російської федерації;



13.7 членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації;1



13.8 необхідність поліпшення житлових умов лікарям – молодим спеціалістам, які отримали службове житло



14. Питання надання матеріальної допомоги розглядається на підставі особистої заяви, а особам з інвалідністю, та дітям з інвалідністю - на підставі особистої заяви, або заяви одного з батьків, опікуна чи піклувальника (законного представника) за умов надання підтверджуючих документів.



15. Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення має право відмовити в наданні матеріальної допомоги у наступних випадках:



15.1 у разі смерті заявника;



15.2 у випадку, якщо заявник підпадає під категорію осіб, яким за державною програмою реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки» надано право отримання безкоштовного або часткового відшкодування ліків;



15.3 у разі надання заяви про необхідність протезування зубів;



15.4 відшкодування витрат на проведення лікарських консультацій;



15.5 з причини повторного звернення, з питання якого заявник звертався та отримав допомогу у минулому році (минулих роках), за винятком надання підтверджуючих документів про необхідність повторного вартісного лікування (оперативного втручання);



15.6 у разі отримання матеріальної допомоги, якщо заявник протягом календарного року повторно звернувся за матеріальною допомогою;



15.7 звернення заявника про відмову від матеріальної допомоги;



15.8 подання заявником документів, які не відповідають вимогам цього Положення, містять недостовірні, неправдиві відомості, надані не в повному обсязі (відсутній повний пакет документів) та неповну інформацію щодо себе, членів своєї сім'ї або осіб, які зареєстровані і фактично проживають разом з ним;



15.9 неможливість, перешкоджання або відмова від проведення обстеження житлово-побутових умов проживання та матеріального стану заявника, членів його сім'ї або осіб, які зареєстровані і фактично проживають разом із ним, внаслідок чого неможливо скласти акт обстеження, передбачений пунктом 21.2 Положення, або неможливо встановити джерело їх доходів;



15.10 відсутність коштів у міському бюджеті;



15.11 у разі, якщо заявник протягом місяця з дня звернення не надав необхідні документи, визначені у цьому Положенні;



15.12 у разі відсутності документів, підтверджуючих необхідність надання матеріальної допомоги;



15.13 у разі отримання матеріальної допомоги членами сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації за рахунок коштів обласного бюджету.



15.14 у разі не набрання більшості голосів від загального складу депутатської комісії при голосуванні.



16. У виняткових випадках депутатська комісія приймає рішення щодо надання матеріальної допомоги індивідуально.



16.1 У разі звернення заявника одночасно або протягом календарного року за матеріальною допомогою до обласних депутатів, або інших джерел бюджетного фінансування, депутатська комісія розглядає заяву, подану на ім’я міського голови за наявності коштів у міському бюджеті на зазначені цілі.



17. Для надання матеріальної допомоги в межах витрат, передбачених на відповідний бюджетний період, разом з особистою заявою на ім’я міського голови громадяни надають наступні документи:



17.1 Для надання матеріальної допомоги на лікування:



дві копії документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус, згідно п.12, Положення, (всі сторінки з відмітками). У випадку заміни паспорта громадянина України на паспорт у формі ID-картки подається дві копії обох сторін ID-картки;



дві копії Витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або дві копії довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі ID-картки);



дві копії реєстраційного номера облікової карти платника податків (або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відповідну відмітку у паспорті;



довідка медичного документа з лікувальних закладів про проходження стаціонарного лікування у поточному році, або довідку з закладу охорони здоров’я про необхідність лікування за висновком лікувально-консультативної комісії (ЛКК), зареєстровану та оформлену належним чином у медичному закладі, який її видав (із зазначенням медичної установи, яка призначає або призначала лікування, з підписом та печаткою);



документ, підтверджуючий проведене лікування (оперативне втручання) у стаціонарному відділенні (копії виписок, епікрізів), або необхідність проведення лікування (оперативного втручання) у поточному році, оформлений належним чином;



підтверджуючі документи щодо проведення курсу хіміотерапії або його необхідність у поточному році;



документи та їх копії, підтверджуючі родинні стосунки, згідно п.п.12, 12.1, 12.2 (свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про смерть, копія паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження та інші документи документи у разі необхідності);



копія документа, що надає право на пільги за відповідними категоріями (копії пенсіонного посвідчення або висновок медико-соціальної експертної комісії, лікувально-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу (для дітей з інвалідністю) про встановлення інвалідності, посвідчення для багатодітних сімей, учасника ліквідації ЧАЕС та інші пільгові посвідчення, тощо);



довідки про розмір усіх можливих доходів заявника та всіх повнолітніх членів сім'ї, які прописані або проживають за даною адресою, за останні 6 (шість) місяців що передують місяцю звернення (з місця роботи, навчання, Марганецького управління Нікопольської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості - для непрацюючих, з державної податкової служби - для осіб, що займаються підприємницькою діяльністю, та ін.), в тому числі про доходи, отримані через Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради (у разі отримання);



у разі відсутності доходу - копія трудової книжки та довідка про перебування на обліку у Центрі зайнятості;



довідка про розмір пенсії за останні 6 місяців (для пенсіонерів);



довідка про отримання державної соціальної допомоги та інших компенсаційних виплат за останні 6 місяців (у разі отримання);



дві довідки з банківськими реквізитами із зазначенням відкритого IBAN-рахунку заявника;



довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);



акт обстеження житлово-побутових умов та матеріального стану заявника за встановленою формою (за потребою) (додаток 1 до Положення);



інші документи, що підтверджують складні життєві обставини та необхідність в отриманні матеріальної допомоги (за потребою).



17.2 Для надання матеріальної допомоги постраждалим від пожежі, стихійного лиха надаються наступні документи:



дві копії документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус, згідно п.12 Положення, (всі сторінки з відмітками). У випадку заміни паспорта громадянина України на паспорт у формі ID-картки подається дві копії обох сторін ID-картки;



дві копії Витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або дві копії довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі ID-картки);



дві копії реєстраційного номера облікової карти платника податків (або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відповідну відмітку у паспорті;



оригінал та копія акту про пожежу Марганецького міського відділу ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області (перевірений оригінал повертається заявнику);



документи та їх копії, підтверджуючі родинні стосунки, згідно п.п.12, 12.1, 12.2 (свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про смерть, копія паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження та інші документи у разі необхідності);



довідки про розмір усіх можливих доходів заявника та всіх повнолітніх членів сім'ї, які прописані або проживають за даною адресою за останні 6 (шість) місяців що передують місяцю звернення;



у разі відсутності доходу - копія трудової книжки та довідка про перебування на обліку у центрі зайнятості;



дві довідки з банківськими реквізитами із зазначенням відкритого IBAN-рахунку заявника;



довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);



оригінал та копія акту про наслідки стихійного лиха (перевірений оригінал повертається заявнику);



документи та їх копії про право власності на житло (перевірені оригінали повертаються заявнику);



фотографії з місця події;



інші документи та їх копії (перелік встановлюється комісією при виникненні додаткових питань, які потребують уточнення).



17.3 Для надання матеріальної допомоги постраждалим особам за зруйноване, або пошкоджене майно, на лікування постраждалих осіб внаслідок збройної агресії російської федерації, членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації надаються наступні документи:



17.3.1 Постраждалим особам за зруйноване, або пошкоджене майно внаслідок збройної агресії російської федерації до заяви додаються наступні документи:



дві копії документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус, згідно п.12 Положення, (всі сторінки з відмітками). У випадку заміни паспорта громадянина України на паспорт у формі ID-картки подається дві копії обох сторін ID-картки;



дві копії Витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або дві копії довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі ID-картки);



дві копії реєстраційного номера облікової карти платника податків (або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відповідну відмітку у паспорті;



дві довідки з банківськими реквізитами із зазначенням відкритого IBAN-рахунку заявника;



акт комісійного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації за встановленою формою (додаток 2 до Положення);



документи та їх копії про право власності на житло, або у разі відсутності права власності на житло довідку від квартального, голови ОСББ або управляючої компанії щодо фактичного проживання постраждалої особи за даною адресою;



інші документи, що підтверджують необхідність в отриманні матеріальної допомоги (за потребою).



17.3.2 Лікування постраждалих осіб внаслідок збройної агресії російської федерації до заяви додаються наступні документи:



дві копії документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус, згідно п.12 Положення, (всі сторінки з відмітками). У випадку заміни паспорта громадянина України на паспорт у формі ID-картки подається дві копії обох сторін ID-картки;



дві копії Витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або дві копії довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі ID-картки);



дві копії реєстраційного номера облікової карти платника податків (або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відповідну відмітку у паспорті;



дві довідки з банківськими реквізитами із зазначенням відкритого IBAN-рахунку заявника;



документи та їх копії, підтверджуючі родинні стосунки, згідно п.п.12, 12.1, 12.2 (свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про смерть, копія паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження та інші документи у разі необхідності);



довідка медичного документа з лікувальних закладів про проходження стаціонарного лікування у поточному році, або довідку з закладу охорони здоров’я про необхідність лікування за висновком лікувально-консультативної комісії (ЛКК), зареєстровану та оформлену належним чином у медичному закладі, який її видав (із зазначенням медичної установи, яка призначає або призначала лікування, з підписом та печаткою);



інші документи, що підтверджують необхідність в отриманні матеріальної допомоги (за потребою).



17.3.3 Членами сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації до заяви додаються наступні документи:



дві копії документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус, згідно п.12 Положення, (всі сторінки з відмітками). У випадку заміни паспорта громадянина України на паспорт у формі ID-картки подається дві копії обох сторін ID-картки;



дві копії Витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або дві копії довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі ID-картки);



дві копії реєстраційного номера облікової карти платника податків (або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відповідну відмітку у паспорті;



у разі подання документів законним представником або уповноваженою особою - документи, що посвідчують особу тих членів сім’ї загиблого (померлого), від імені яких подається заява, а також документ, який надає повноваження законному представникові чи уповноваженій особі представляти таких осіб, оформлений відповідно до чинного законодавства;



документи та їх копії, підтверджуючі родинні зв’язки із загиблим (померлим), згідно п.12.2 (свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про смерть, про зміну імені, копія паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження та інші документи у разі необхідності);



дві довідки з банківськими реквізитами із зазначенням відкритого IBAN-рахунку заявника;



копія свідоцтва про смерть особи, яка загинула (померла) внаслідок отриманих травм чи поранень;



копія первинного медичного документа, який підтверджує причинно-наслідковий зв’язок смерті з пораненням та вогневим ураженням (обстрілом, бомбардуванням, мінуванням, інших засобів ведення війни);



довідка про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) (за потребою);



інші документи, що підтверджують необхідність в отриманні матеріальної допомоги (за потребою - документ, який підтверджує згоду членів сім’ї загиблого (померлого) на перерахування матеріальної допомоги на рахунок законного представника або уповноваженої особи, повноваження яких оформлені відповідно до законодавства чи згода на отримання матеріальної допомоги одному члену сім’ї загиблого (померлого)).



17.3.4 Умови та порядок надання матеріальної допомоги членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації:



1) Допомога надається одному із членів сім’ї загиблого (померлого) цивільного громадянина:



першочергово - дружині (чоловіку),



за відсутності дружини (чоловіка) - дітям ( в тому числі повнолітнім),



за відсутності дружини (чоловіка) та дітей - матері чи батьку,



за відсутності попередньо перелічених осіб – неповнолітнім рідним братам і сестрам загиблого (померлого).



Від імені членів сім’ї загиблого (померлого), а також неповнолітніх дітей може звертатися законний представник або уповноважена особа, згідно чинного законодавства.



2) Якщо після призначення та/або виплати матеріальної допомоги у повному обсязі (згідно Порядку надання матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету, або згідно Положення за рахунок коштів міського бюджету) за її отриманням звертаються інші особи, які мають на це право, питання перерозподілу вирішуються безпосередньо членами сім’ї загиблого (померлого) за взаємною згодою, а у випадку не досягнення згоди, у судовому порядку.



3) У випадку, якщо на надання матеріальної допомоги претендує більше ніж 1 особа, яка має право на її отримання (декілька повнолітніх чи неповнолітніх дітей, обидва батьки), допомога розподіляється рівними частками на всіх отримувачів при наявності заяви та повного пакету документів кожного претендента.



За наявності згоди вищезазначених членів сім’ї загиблого (померлого) цивільного громадянина, матеріальна допомога може виплачуватись одній уповноваженій ними особі.



4) Спеціалісти Управління праці та соціального захисту населення виконкому Марганецької міської ради за розподілом обов’язків приймають, перевіряють та передають для подальшого розгляду заяви громадян з відповідними документами про надання матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету - на ім’я голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, або депутата Дніпропетровської обласної ради (згідно Порядку).



У разі не отримання виплати матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету, пакет документів може бути перенаправлено на ім’я міського голови для розгляду (згідно п. 2.4 Положення).



У разі припинення дії Порядку надання матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету, заява на ім’я міського голови з пакетом документів для надання матеріальної допомоги за рахунок коштів міського бюджету направляється на розгляд постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.



Матеріальна допомога членам сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації за рахунок коштів міського бюджету розглядається виключно у випадках не отримання такої виплати за рахунок коштів обласного бюджету. В іншому разі, постійна депутатська комісія має право відмовити згідно п.15 Положення.



5) Особи, які мають право на отримання зазначеного виду матеріальної допомоги за рахунок коштів міського бюджету, можуть реалізувати це право з дня його виникнення протягом одного календарного року.



Днем виникнення такого права є дата загибелі (смерті) члена сім’ї в період дії воєнного стану, що зазначена у свідоцтві про смерть.



17.4 Допомога на поліпшення житлових умов лікарям – молодим спеціалістам, які отримали службове житло до заяви додаються наступні документи:



дві копії документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус, згідно п.12 Положення, (всі сторінки з відмітками). У випадку заміни паспорта громадянина України на паспорт у формі ID-картки подається дві копії обох сторін ID-картки;



дві копії Витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або дві копії довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі ID-картки);



дві копії реєстраційного номера облікової карти платника податків (або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відповідну відмітку у паспорті;



дві довідки з банківськими реквізитами із зазначенням відкритого IBAN-рахунку заявника;



документи та їх дві копії, підтверджуючі родинні стосунки, згідно п.п.12, 12.1, 12.2 (свідоцтва про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про смерть, копія паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження та інші документи у разі необхідності);



копія диплому про вищу медичну освіту;



копія наказу про прийняття на роботу до КП «Марганецька центральна міська лікарня» Марганецької міської ради;



дві копії рішення виконавчого комітету Марганецької міської ради про затвердження розподілу службової квартири та/або дві копії інших підтверджуючих документів на отримання службового житла на території Марганецької міської територіальної громади;



копії інших документів, що підтверджують необхідність в отриманні матеріальної допомоги (за потребою).



17.5 Копії вищезазначених документів приймаються за наявністю оригіналів документів.



17.6 Заявник має право надати інші документи, що підтверджують складну життєву ситуацію.



Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення має право запросити:



інформаційну довідку Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Марганецької міської ради про отримання заявником і членами його сім’ї компенсацій, допомоги, тощо у грошовому вигляді у разі, якщо заявник, або члени його сім’ї звертались до Управління праці та соціального захисту населення;



іншу інформацію, необхідну для розгляду питання про надання матеріальної допомоги, за розсудом комісії, від відповідних органів міської ради та інших установ та організацій.



18. Розгляд звернень і вищезазначених документів здійснюється постійною депутатською комісією з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення у разі надання заявником письмової згоди на збір та обробку персональних даних та наявності повного пакету документів.



19. Заяви від громадян та документи до них перевіряє, приймає, реєструє, веде відповідний облік та, згідно до чинного законодавства, готує відповіді на звернення громадян з питання надання цільової одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів міського бюджету спеціаліст відділу забезпечення діяльності виконкому міської ради за напрямком роботи зі звернень громадян (далі - спеціаліст). Приймання спеціалістом заяв громадян здійснюється виключно в разі наявності повного пакету підтверджуючих документів.



Перевірений пакет документів, наданий громадянами на отримання допомоги, в повному обсязі передається до сектору забезпечення діяльності Марганецької міської ради для подання на розгляд постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення та подальшого прийняття нею рішень про надання або відмову в наданні допомоги згідно висновків.



20. Заяви громадян, а також заяви членів сімей цивільних громадян, загиблих (померлих) внаслідок збройної агресії російської федерації з відповідними документами до них на матеріальну допомогу за рахунок коштів з обласного бюджету приймають, перевіряють та опрацьовують виключно спеціалісти Управління праці та соціального захисту населення виконкому Марганецької міської ради за напрямком роботи зі звернень громадян.



21. Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення розглядає заяви і вищезазначені документи за умов наявності повного пакету документів.



21.1 За потребою, розгляд звернень щодо надання допомоги може здійснюватись із залученням медичних фахівців, відповідних спеціалістів, депутатів Марганецької міської ради, працівників виконавчих органів міської ради та соціальних служб.



21.2 У разі необхідності, комісія за своїм рішенням може здійснювати обстеження житлово-побутових умов та матеріального стану заявника про що складає відповідний акт (додаток 1 до Положення).



21.3 Якщо надані документи не відповідають вимогам цього Положення, або містять неправдиві відомості, заява громадянина залишається без розгляду, про що заявник повідомляється листом.



21.4 За результатами розгляду заяв депутатська комісія складає протокол та висновки щодо надання матеріальної допомоги із зазначенням конкретної суми, а у разі відмови - із зазначенням конкретних підстав, що стали причиною відмови, які передаються до сектору забезпечення діяльності ради.



21.5 Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення може направляти розглянуті нею заяви громадян з відповідним пакетом документів на додатковий розгляд іншими постійними депутатськими комісіями для об’єктивного вирішення питання стосовно надання матеріальної допомоги.



22. Сектор забезпечення діяльності Марганецької міської ради за протоколом та висновками депутатської комісії готує:



22.1 розпорядження міського голови або проєкт рішення Марганецької міської ради чи проєкт рішення виконкому Марганецької міської ради про надання матеріальної допомоги;



22.2 у разі розгляду депутатською комісією заяви про надання допомоги на поліпшення житлових умов лікарям – молодим спеціалістам, які отримали службове житло, сектор забезпечення діяльності готує копію чи витяг із протоколу засідання комісії для подальшої передачі до КП «Марганецька центральна міська лікарня» ММР» разом із одним примірником пакету документів заявника. На підставі наданих копій чи витягів із протоколу, КП «Марганецька центральна міська лікарня» ММР» готує проєкт рішення виконавчого комітету Марганецької міської ради про надання матеріальної допомоги.



ІІІ. Підготовка документів щодо надання матеріальної допомоги



23. Виплата допомоги здійснюється відділом бухгалтерського обліку виконкому Марганецької міської ради через відділення банку, обраного заявником, шляхом перерахування коштів на банківську картку (картковий рахунок у банку) або банківський рахунок отримувача допомоги на підставі розпорядження міського голови або рішення Марганецької міської ради чи виконкому Марганецької міської ради.



24. Виплата матеріальної допомоги на поліпшення житлових умов лікарям - молодим спеціалістам, які отримали службове житло, здійснює КП «Марганецька центральна міська лікарня» Марганецької міської ради шляхом перерахування коштів на банківську картку (картковий рахунок у банку) або банківський рахунок отримувача допомоги на підставі рішення виконавчого комітету Марганецької міської ради.



25. Для здійснення виплати матеріальної допомоги (крім допомоги на поліпшення житлових умов лікарям – молодим спеціалістам, які отримали службове житло), копія розпорядження міського голови або копія рішення Марганецької міської ради чи копія рішення виконкому Марганецької міської ради передається до відділу бухгалтерського обліку виконкому Марганецької міської ради разом з наступними документами:



копії документів, що посвідчують особу заявника та підтверджують громадянство України на її території, чи/або посвідчують особу заявника та підтверджують його спеціальний статус, згідно п.12 Положення;



копія Витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання або копію довідки про реєстрацію місця проживання особи (у разі надання копії паспорта у формі ID-картки);



копія реєстраційного номера облікової карти платника податків (або довідка про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи), крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відповідну відмітку у паспорті;



довідка, або її копія, або банківські реквізити для поповнення картки із зазначенням відкритого IBAN-рахунку заявника.



26. Перерахування цільової одноразової матеріальної допомоги, яка призначена заявнику, за дорученням іншій особі забороняється.



ІV. Заключні положення



27. Громадяни, які звернулись за матеріальною допомогою, несуть особисту відповідальність за достовірність наданих документів та відомостей, викладених у заяві.



28. Якщо заявником навмисно подано недостовірні дані чи приховані відомості, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на матеріальну допомогу та на визначення її розміру, виплата призначеної допомоги припиняється.



29. У разі, якщо такі відомості виявлені після виплати заявнику матеріальної допомоги, заявник повинен повернути отримані кошти до міського бюджету.



30. Допомога не підлягає оподаткуванню відповідно до підпункту 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 Податкового Кодексу України.



Секретар міської ради Анатолій ДЕРКАЧ



Додаток 1



до Положення про порядок надання цільової



одноразової матеріальної допомоги мешканцям



Марганецької міської територіальної громади



за рахунок коштів міського бюджету



А К Т



ОБСТЕЖЕННЯ ЖИТЛОВО-ПОБУТОВИХ УМОВ



ТА МАТЕРІАЛЬНОГО СТАНУ



 «_____» _________________20____ року м.Марганець



ПІБ заявника: ___________________________________________________________________



Працює (вказати де)/не працює (вказати причину: домогосподарська, інвалід, інше): ________________________________________________________________________________



 Адреса проживання: _______________________________________________________________



 Категорія заявника: _______________________________________________________________



Житлово-побутові умови: квартира (приватизована, не приватизована), приватний індивідуальний житловий будинок(необхідне підкреслити).



Кількість кімнат ________, загальна площа ___________ кв. м, проживає _______ осіб.



Наявність комунальних зручностей: є всі, часткові, відсутні (необхідне підкреслити).



Умови проживання: нормальні,задовільні, незадовільні (необхідне підкреслити).



Склад сім’ї всього _____ чол., з них повнолітні (перелічити), вказати місце їх роботи, навчання ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



з них знаходяться на утриманні глави сім’ї: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



Доходи заявника та членів його сім'ї: зарплата, пенсія, (стипендія), інше (перелічити): ________________________________________________________________________________



Середньомісячний дохід заявника: _____________________________________________ грн.



Сукупний середньомісячний дохідсім’ї: _________________________________________ грн.



Підстава (причина) надання одноразової грошової матеріальної допомоги: _____________



________________________________________________________________________________



Висновок: гостро потребує допомоги, потребує допомоги, можна надати допомогу, інше вказати_________________________________________________________________________



 Акт складений комісією:



__________________________          _________________________ ____________________



           (посада)                                             (підпис)                                (прізвище та ініціали)



 __________________________        _________________________ _____________________



            (посада)                                            (підпис)                               (прізвище та ініціали)



_______________________              _________________________ _____________________



         (посада)                                              (підпис)                              (прізвище та ініціали)



Депутати Марганецької міської ради:



_________________________ ______________________



                                         (підпис)                               (прізвище та ініціали)



               ________________________ ______________________



                                  (підпис)                                (прізвище та ініціали)



               _______________________ ______________________



                                 (підпис)                               (прізвище та ініціали)



З актом ознайомлений (на), записано вірно:



___________________________________________________________________________ (підпис, прізвище та ініціали)



Додаток 2



до Положення про порядок надання цільової одноразової матеріальної допомоги мешканцям Марганецької міської



територіальної громади



за рахунок коштів міського бюджету



АКТ

комісійного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок

збройної агресії російської федерації



ЗАТВЕРДЖЕНО



Голова комісії



від ___ _______202__ р. №___________



______________________________



АКТ

комісійного обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок

збройної агресії російської федерації










______________________________________

(назва адміністративно-територіальної одиниці)
___ ___________ 20__ р.


Назва об’єкта, що обстежувався, код згідно з ДК 018-2000: ____



____



Адреса розташування: ____



____



Кадастровий номер земельної ділянки (у разі присвоєння) ____



____



Форма власності: ____



____



Власник (управитель) ____



(прізвище, власне ім’я, паспортні дані,



________________________________________________________________________________________________



реєстраційний номер облікової картки платника податків;назва юридичної особи, ЄДРПОУ)



Комісія з обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації (далі - комісія) у складі:



голови комісії ____



заступника голови комісії ____



секретаря комісії ____



членів комісії ____



____



____,



що діють на підставі рішення органу місцевого самоврядування, а у разі його відсутності - розпорядження начальника військової адміністрації населеного пункту ____



(дата, номер рішення/розпорядження



____,



та назва рішення/розпорядження)



у присутності (власника, співвласників, представника) ____



____



(прізвище, власне ім’я)



на підставі заяви (за наявності) ___



________________________________________________________________________________



(прізвище, власне ім’я із зазначенням дати звернення)



та за результатами обстеження, а також результатів аналізу наявної інформації комісія встановила:



1. Загальні характеристики об’єкта:



дані про віднесення об’єкта до пам’яток культурної спадщини ____



____



рік будівництва (останнього капітального ремонту, реконструкції) ____



____



загальна площа, кв. метрів: ____



кількість поверхів: ____



підземних ____



наземних ____



мансардних ____



кількість секцій: ____



загальна кількість квартир: ____



площа вбудованих нежитлових приміщень, кв. метрів: ____



Інформація щодо наявності правовстановлюючих документів на об’єкт, а також результати виконаних раніше обстежень технічного стану



____



(зазначається перелік наявних документів та місце їх зберігання)



Характеристика основних конструктивних елементів та інженерних систем об’єкта






























































































Основні конструктивні елементи та інженерні системи об’єкта Загальна характеристика (основний тип, конструкція, матеріал тощо)


  1. Фундаменти


2. Вертикальні зовнішні огороджувальні конструкції (стіни)
3. Перекриття:
першого поверху
міжповерхові
горища
4. Покриття
5. Покрівлі
6. Заповнення віконних прорізів (вікна)
7. Заповнення дверних прорізів (вхідні двері)
8. Опорядження
фасад
підлоги
стеля
внутрішні стіни
9. Внутрішні інженерні системи
електропостачання
водопостачання
газопостачання
каналізація
опалення


___________



Примітка. 1. Інформація щодо основних конструктивних елементів та інженерних систем об’єкта зазначається за результатами обстеження, а також наявної проектної та іншої технічної документації (матеріалів технічної інвентаризації (інвентаризаційних справ, технічних паспортів), результатів попередніх обстежень).



2. Загальна характеристика пошкоджень об’єкта:



орієнтовна дата пошкодження об’єкта: ____



ймовірні причини пошкодження об’єкта: ____



характеристика пошкоджень (з орієнтовним обсягом пошкоджень):



фундамент: ____



зовнішні стіни, фасад: ____



дах/покрівля: ____



внутрішні стіни/перегородки: ____



підлоги: ____



заповнення віконних та дверних прорізів: ____



інженерні мережі та обладнання: ____



інші конструкції та елементи будівлі: ____



Інформація щодо виконаних на дату обстеження ремонтно-відновлювальних робіт



____



Інша додаткова інформація ____



____



Висновки:



До акта комісійного обстеження додаються:



____



(перелік документів, у тому числі результати фотофіксації пошкодженого об’єкта)































Заступник голови _______________

(підпис)
_______________________

(власне ім’я, прізвище)
Члени комісії _______________

(підпис)
_______________________

(власне ім’я, прізвище)
_______________

(підпис)
_______________________

(власне ім’я, прізвище)
_______________

(підпис)
_______________________

(власне ім’я, прізвище)










Власник

(управитель/представник)

(у разі участі в обстеженні)
___________

(підпис)
____________________

(власне ім’я, прізвище)