ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

15

Дата реєстрації:

01.04.2024

Проголосовано:

19.04.2024 14:47:05

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    15

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 15



МАРГАНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА



НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ



ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



VIIІ скликання



_____сесія



р і ш е н н я



_____________2024 року м. Марганець № ________/VIIІ



Про затвердження Положення



про призначення матеріального



заохочення у вигляді грошової



винагороди здобувачам освіти



закладів загальної середньої освіти



Марганецької міської територіальної громади,



у новій редакції



На виконання Указу Президента України від 30.09.2010 року № 927/2010 «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді», законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про правовий режим воєнного стану», «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України в сфері освіти», «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайних ситуацій або надзвичайного стану», Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, з метою виявлення, підтримки, розвитку обдарованих учнів, підвищення інтересу до поглибленого вивчення навчальних дисциплін, стимулювання інтелектуального потенціалу, особистих досягнень у навчанні здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти Марганецької міської територіальної громади, керуючись ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада





В И Р І Ш И Л А:




  1. Затвердити Положення про призначення матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди здобувачам освіти закладів загальної середньої освіти Марганецької міської територіальної за особливі досягнення в навчанні (випускникам) та переможцям, призерам олімпіад, конкурсів, у новій редакції, що додається.

  2. Рішення Марганецької міської ради від 25 травня 2023 р. № 1141-48/VIIІ «Про затвердження Положення про призначення матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди учням закладів загальної середньої освіти Марганецької міської ради за особливі досягнення в навчанні», вважати таким, що втратило чинність.

  3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника міського голови Дуплій Л.М. та на начальника управління освіти Куліш І.М., контроль - на постійні депутатські комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та протидії корупції, законності та правопорядку, захисту прав та законних інтересів громадян та співпраці зі ЗМІ (Хникін С.О.), з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та регуляторної політики, суб’єктів підприємницької діяльності та торгівлі (Омельченко М.І.) та з питань освіти, культури, спорту та молодіжної політики (Міняйло І.І.).

    Міський голова Геннадій БОРОВИК

    Додаток до рішення

    Марганецької міської ради

    __________________ 2024 року

    № _________________ /VIIІ

    ПОЛОЖЕННЯ

    ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ МАТЕРІАЛЬНОГО ЗАОХОЧЕННЯ У ВИГЛЯДІ ГРОШОВОЇ ВИНАГОРОДИ ЗДОБУВАЧАМ ОСВІТИ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ МАРГАНЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЗА ОСОБЛИВІ ДОСЯГНЕННЯ В НАВЧАННІ (ВИПУСКНИКАМ) ТА ПЕРЕМОЖЦЯМ, ПРИЗЕРАМ ОЛІМПІАД, КОНКУРСІВ, У НОВІЙ РЕДАКЦІЇ

    1. ЗАГАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

      1.1. Це Положення визначає порядок призначення та виплати матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди здобувачам освіти закладів загальної середньої освіти Марганецької міської територіальної за особливі досягнення в навчанні (випускникам) та переможцям, призерам олімпіад, конкурсів.

      1.2. Матеріальне заохочення у вигляді грошової винагороди призначається випускникам закладів загальної середньої освіти, які за результатами навчання у старшій школі мають високі досягнення, а саме: нагороджені золотою або срібною медалями, переможці, призери ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу – захисту МАН, ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, в ІІІ, ІV етапах Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка; за перемогу в ІІІ, ІV етапах Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

    2. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ

      2.1. Стимулювання високого прагнення до навчання, самовдосконалення учнівської молоді.

      2.2. Підвищення інтересу учнів до поглибленого вивчення базових, спеціальних та фахових дисциплін, участі в конкурсах, олімпіадах з навчальних предметів, інтелектуальних змаганнях.

      2.3. Підтримка обдарованих дітей та учнівської молоді, сприяння розвитку їх розумових, інтелектуальних здібностей.

    3. ПОРЯДОК НАДАННЯ МАТЕРІАЛЬНОГО ЗАОХОЧЕННЯ У ВИГЛЯДІ ГРОШОВОЇ НАГОРОДИ

      3.1. Матеріальне заохочення у вигляді грошової винагороди призначається особам, вказаним п.1.2.

      3.2. Матеріальне заохочення у вигляді грошової винагороди надається на підставі розпорядження міського голови, яке приймається за поданням начальника управління освіти.

      3.3. Матеріальне заохочення у вигляді грошової винагороди виплачується:

      - за високі досягнення у навчанні випускникам закладів загальної середньої освіти Марганецької міської територіальної громади (учням 11 класу), що нагороджені:

      золотою медаллю – 10 000,00 грн,

      срібною медаллю – 8 000,00 грн;

      - за перемогу в ІІ, ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу – захисту МАН:

      І місце - 3 000,00 грн;

      ІІ місце - 2 000,00 грн;

      ІІІ місце - 1 000,00 грн.

      - за перемогу в ІІІ, ІV етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів:

      І місце - 5 000,00 грн;

      ІІ місце - 3 000,00 грн;

      ІІІ місце - 2 000,00 грн.

      - за перемогу в ІІІ, ІV етапах Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка:

      І місце - 3 000,00 грн;

      ІІ місце - 2 000,00 грн;

      ІІІ місце - 1 000,00 грн.

      - за перемогу в ІІІ, ІV етапах Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика:

      І місце - 3 000,00 грн;

      ІІ місце - 2 000,00 грн;

      ІІІ місце - 1 000,00 грн.

      3.4. Виплата матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди учням здійснюється через безготівкову форму відділеннями банків та перераховується на особистий банківський рахунок отримувача на підставі розпорядження міського голови.

      3.5. У разі, якщо учень неповнолітній, виплата матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди надається одному з батьків, опікуну чи піклувальнику (законному представнику) дитини за попереднім поданням копій паспорта, ідентифікаційного коду та банківських реквізитів.

    4. ПОРЯДОК ВИСУВАННЯ КАНДИДАТІВ





4.1. Кандидатури випускників, здобувачів освіти для призначення матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди подаються керівником закладу освіти (за рішенням педагогічної ради) шляхом подання листа – клопотання до управління освіти Марганецької міської ради.



4.2.До листа-клопотання про призначення матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди додаються такі документи:



- подання на випускника - кандидата, здобувача освіти для призначення матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди, у якому висвітлюються його досягнення, за підписом керівника закладу освіти, де навчається кандидат, з обов'язковою інформацією про здобувача освіти: прізвище, ім'я та по батькові, дата народження, домашня адреса, телефон;




  • копія свідоцтва про народження або паспорта випускника - кандидата на матеріальне заохочення у вигляді грошової винагороди;

  • витяг із засідання педагогічної ради закладу освіти;

  • копії наказів про підсумки проведення ІІІ, ІV етапу Всеукраїнського конкурсу – захисту МАН; про підсумки проведення ІІІ, ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів; про підсумки проведення ІІІ, ІV етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка; про підсумки проведення ІІІ, ІV етапів Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика; копії наказів про нагородження золотою або срібною медалями;

  • з урахуванням Закону України «Про захист персональних даних» згода батьків випускника, здобувача освіти на обробку персональних даних.



5. ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ



Виплата матеріального заохочення випускникам, призерам олімпіад, конкурсів, у вигляді грошової винагороди здійснюється за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел.



6. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ



Випускникам, переможцям, призерам олімпіад, конкурсів вручається сертифікат на отримання матеріального заохочення у вигляді грошової винагороди на святі Останнього дзвоника або міському святі «Випускник», або на інших міських святах.



Випускник, який є переможцем з різних номінацій одночасно, отримує грошову винагороду за кожну номінацію окремо.



Заступник міського голови Леся ДУПЛІЙ



Начальник управління освіти Олена ДЯДЮРА