ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIII

Скликання:

VIII

Статус:

В цілому

Дата прийняття:

06.06.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

ТЕКСТ РІШЕННЯ: № 1567-53 /VIIІ

МАРГАНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА

НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VIIІ скликання

53 сесія

Р І Ш Е Н Н Я

06 червня 2024 року м. Марганець № 1567-53 /VIIІ

Про внесення змін до рішення Марганецької

міської ради від 29.02.2024 р. №1476-52/VIII

«Про затвердження Порядку використання

субвенції з місцевого бюджету державному

бюджету на виконання програм соціально-

економічного розвитку регіонів у 2024 році»

З метою забезпечення цільового та ефективного використання коштів субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 січня 2011 року№ 148-р “Питання зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни” (зі змінами), ст.20 Бюджетного кодексу України, керуючись ст. 25,26,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Марганецька міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Внести зміни до рішення Марганецької міської ради від 29.02.2024 р. №1476-52/VIII «Про затвердження Порядку використання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів у 2024 році», а саме Додаток  до рішення «Порядок використання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів у 2024 році» викласти в новій редакції (додається).
  2. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на головних розпорядників коштів, координацію- на заступника міського голови ДуплійЛ.М., контроль - на депутатську комісію з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та регуляторної політики, суб’єктів підприємницької діяльності та торгівлі (Омельченко М.І.).

Міський голова Геннадій БОРОВИК

Додаток

до рішення Марганецької міської ради

від 06 червня 2024 року

№ 1567-53/VIII


ПОРЯДОК

використання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів у 2024 році.


  1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів (далі – субвенція).

2. Рішеннями Марганецької міської ради про внесення змін до бюджету Марганецької міської територіальної громади на 2024 рік визначаються головні розпорядники коштів за вищезазначеною субвенцією, яка надається відповідальним виконавцям (головним розпорядникам бюджетних коштів, розпорядникам коштів нижчого рівня або одержувачам коштів) на реалізацію завдань і заходів наступних міських цільових програм:

Програми розвитку системи забезпечення захисту населення м. Марганця від злочинних та протиправних проявів, забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2025 роки;

Міської цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту та забезпечення пожежної і техногенної безпеки в місті Марганець на 2021-2025 роки;

Програми розвитку 2 відділу Нікопольського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2024 рік щодо виконання завдань по організації призову громадян на військову службу за мобілізацією, приписки до призовної дільниці та підготовки юнаків до військової служби, виконання покладених на місто мобілізаційних завдань;

Програми надання фінансової підтримки військовим частинам Збройних Сил України на 2024рік;

Програми розвитку та зміцнення матеріальної бази військової частини

А 0593 на 2022-2024 роки.

3. Підставою для фінансування є Договір про надання субвенції, укладений головним розпорядником коштів з розпорядником коштів нижчого рівня або одержувачем коштів.

Головне управління Державної казначейської служби України у
Дніпропетровській області на підставі платіжних доручень головного
розпорядника коштів перераховує кошти субвенції на рахунки розпорядників
коштів нижчого рівня або одержувачів коштів, які є відповідальними за виконання програм. .
4. Головний розпорядник коштів , розпорядники коштів нижчого рівня, одержувачі коштів надають до Головного управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області документи згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 року № 228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ» (зі змінами), наказів Міністер-ства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57 «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету»(зі змінами) та  від 23 серпня 2012 року № 938 «Про затвердження Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів»(зі змінами).

5. Використання коштів субвенції розпорядниками коштів нижчого рівня та одержувачами коштів здійснюється відповідно до положень Бюджетного кодексу України. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції проводиться згідно з вимогами чинного законодавства України.
6. Невикористані кошти субвенції підлягають поверненню до бюджету Марганецької міської територіальної громади не пізніше 25 грудня поточного бюджетного періоду, якщо інше не передбачено договором.

7. Розпорядник коштів нижчого рівня або одержувач коштів надає головному розпоряднику Звіт про використання субвенції за поточний бюджетний рік до 10 січня наступного року.

8. Використання коштів субвенції на інші цілі, які не відповідають
цьому Порядку, є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне
за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Заступник міського голови Леся ДУПЛІЙ

В.о.начальника управління фінансів,

економіки та регуляторної політики Ірина СЕРЕДА