ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LII

Скликання:

VIII

Статус:

В цілому

Дата прийняття:

19.04.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    15

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ

ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

ТЕКСТ РІШЕННЯ: № 1534-52-2/VIIІ

 

МАРГАНЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ
ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
VIIІ скликання
52-2 сесія
 
р і ш е н н я
 
       19 квітня 2024 року                            м. Марганець                      № 1534-52-2/VIIІ         

                                                     
Про затвердження Положення про преміювання,
встановлення надбавок, доплат та надання
матеріальної допомоги працівникам апарату
управління освіти Марганецької міської ради в новій редакції
 
Керуючись постановами Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 23.03.2021 року №609  «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів», п.5 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Марганецька міська рада
ВИРІШИЛА:
 
        1. Затвердити положення про преміювання, встановлення надбавок, доплат та надання матеріальної допомоги працівникам управління освіти в новій редакції, згідно з додатком.
2. Визнати таким, що втратило чинність рішення Марганецької міської ради від 10 серпня 2023 року №  № 1219-49-1/VIIІ «Про затвердження Положення про преміювання, встановлення надбавок, доплат та надання матеріальної допомоги працівникам управління освіти Марганецької міської ради в новій редакції».
3. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на начальника управління освіти Марганецької міської ради Дядюру О.О.,  координацію роботи за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Дуплій Л.М., контроль - на постійні депутатські комісії з питань  регламенту, депутатської діяльності, етики та протидії корупції, законності та правопорядку, захисту прав та законних інтересів громадян та співпраці зі ЗМІ (Хникін С.О.), з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та регуляторної політики, суб’єктів підприємницької діяльності та торгівлі (Омельченко М.І.).
    Міський голова                                                               Геннадій БОРОВИК
 

                                                    Додаток до рішення
                                                                Марганецької міської ради
                                                          ______________ 2024 року
                                                                        №____________/VIIІ

 

ПОЛОЖЕННЯ
про преміювання, встановлення надбавок, доплат та надання матеріальної допомоги працівникам апарату управління освіти
Марганецької міської ради

 
1. Загальні положення
 

  1. Це положення розроблено відповідно до Кодексу законів про працю України, Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», Закону України «Про оплату праці», Закону України «Про місцеве самоврядування України», постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами), наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 23.03.2021 року №609  «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» і вводиться з метою забезпечення стимулюючого впливу матеріального заохочення на ефективність праці, створення в трудовому колективі високої відповідальності за доручену справу, дотримання виконавчої дисципліни та зміцнення трудової дисципліни і є єдиною підставою для виплати надбавок, доплат, премій та інших заохочувальних та компенсаційних виплат працівникам апарату управління освіти Марганецької міської ради.
  2. Положення визначає джерела, умови, показники і порядок преміювання, встановлення надбавок та надання матеріальної допомоги працівникам апарату управління освіти Марганецької міської ради.
  3. Матеріальне заохочення за цим Положенням виплачується в грошовій формі.
  4. Преміювання, встановлення надбавок, доплат та надання матеріальної допомоги начальнику управління освіти Марганецької міської ради здійснюється за поданням заступника міського голови, до посадових обов’язків якого, за розподілом обов’язків, входить контроль та координація роботи управління освіти Марганецької міської ради, на підставі розпорядження міського голови.
  5.  Преміювання, встановлення надбавок, доплат та надання матеріальної допомоги заступників начальника  управління освіти Марганецької міської ради здійснюється за поданням начальника управління освіти Марганецької міської ради на підставі розпорядження міського голови.
  6. Преміювання, встановлення надбавок, доплат та надання матеріальної допомоги працівників апарату управління освіти здійснюється згідно з наказом начальника управління освіти Марганецької міської ради за поданням заступників начальника управління освіти Марганецької міської ради до посадових обов’язків якого, за розподілом обов’язків входить контроль та координація роботи відповідного працівника.
  7. Премія, надбавки, доплати працівникам виплачується у термін виплати заробітної плати.
  8. У разі прийняття рішення про обмеження видатків з місцевого бюджету, зумовленого недовиконанням дохідної частини бюджету міста, гарантується встановлення лімітів витрат на оплату праці в обсягах затвердженого фонду оплати праці на відповідний бюджетний період.
 
2. Визначення фонду преміювання
 
         2.1. Преміювання здійснюється в межах коштів, передбачених у кошторисі видатків на утримання управління освіти, затвердженого у встановленому порядку, за рахунок коштів місцевого бюджету, або внесених змін до планових призначень протягом року на поточний бюджетний рік.
      2.2. Розмір річного  фонду преміювання визначається під час формування бюджету міста в  розмірі від 10% до 400% (включно) від фонду оплати праці за посадовим окладом.
    2.3. На преміювання начальника управління, заступників начальника управління, головного спеціаліста, інспектора відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи за місяць можуть бути спрямовані кошти у межах фонду преміювання в розмірі не менш як 10 відсотків та не більше 400 відсотків включно від посадових окладів (в залежності від забезпеченості кошторисними призначеннями), а також можливо за рахунок економії фонду оплати праці.
          2.4. Розмір премії працівникам апарату управління освіти залежить від особистого внеску в загальні результати управління освіти або від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи, який не обмежується, а також може бути встановлений в твердій грошовій сумі, у межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці.
 
3. Види премій, показники та порядок преміювання
 
3.1. Працівникам управління освіти можуть встановлюватись та виплачуватись такі види премій:
- премії за підсумками роботи за місяць або за наслідками підведення підсумків роботи за окремий період;
- одноразові премії до державних і професійних свят та ювілейних дат працівників (50, 55, 60, 65, 70, 75- річчя народження).
3.2. Преміювання працівників здійснюється диференційовано та відповідно до їх вкладу в загальні результати роботи, а робітників, зайнятих обслуговуванням  управління освіти Марганецької міської ради, залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи, на підставі оцінки та всебічного аналізу виконання працівниками посадових обов’язків і завдань в межах фонду, передбаченого на преміювання в кошторисі, та економії коштів на оплату праці, утвореного у розмірі не менш як 10 відсотків від посадових окладів. Премії нараховуються у відсотковому відношенні до посадового окладу пропорційно за фактично відпрацьований час або в твердій грошовій формі.
3.3. При визначення розміру премії враховуються такі показники:
- своєчасне, оперативне, якісне виконання роботи та покладених на працівників обов’язків;
- сумлінну працю,  виконання особливо важливих завдань, передбачених планами роботи виконавчих органів міської ради, рішення міської ради, виконавчого комітету, наказів начальника управління освіти Марганецької міської ради;
-  ініціативність і творчість в роботі; урізноманітнення форм і методів її виконання;
-  вдосконалення організації своєї роботи;
- особистий внесок у роботу колективу чи у виконання важливого завдання чи термінової роботи;
- дотримання трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку;
- відсутність порушень нормативно-правових актів з питань служби в органах місцевого самоврядування.
3.4. Премія виплачується у повному розмірі працівникам, які пропрацювали весь місяць. Працівникам, які працювали не повний місяць, премія нараховується та виплачується пропорційно до фактично відпрацьованого часу. Премія не виплачується працівникам управління за час перебування повний місяць у відпустках, тимчасової непрацездатності.
3.5. Премія може бути виплачена працівникам, які не працювали повний місяць з поважних причин: звільнення з роботи у зв’язку з призивом на службу в армію, вихід на пенсію за вислугою років або за станом здоров’я, народження дитини, вступ у вищий заклад освіти, переведення на іншу роботу, розірвання трудового договору.
3.6. Неналежне виконання посадових обов’язків, порушення трудової та виконавської дисципліни, правил внутрішнього розпорядку тягне за собою повне або часткове позбавлення премії:
     - несвоєчасне та неналежне виконання завдання – премії до 400 відсотків;
       - запізнення на роботу або передчасне залишення місця роботи без відома керівника (міського голови) – премії до 400 відсотків;
        - порушення строків виконання контрольних документів – премії до 400 відсотків.
3.7. Повне або часткове позбавлення премії може застосовуватися разом з притягненням порушника до дисциплінарної або до адміністративної відповідальності.
3.8.  Позбавлення премії здійснюється за той період, у якому мали місце або виявлені недоліки в роботі.
3.9 Працівникам, яким оголошено догану, премія не виплачується протягом дії дисциплінарного стягнення.
 
4. Встановлення надбавок, доплат
 
4.1. Для заохочення працівників у покращенні якості, ефективності праці, підвищення рівня професіоналізму може встановлюватися надбавки:
          - за високі досягнення у праці;
- за виконання особливо важливої роботи;
- за складність  та  напруженість у роботі.
4.2. Надбавка за високі  досягнення  у  праці  встановлюється  працівникам   за якісне, своєчасне і в повному обсязі виконання функцій (обов'язків), встановлених положеннями управління освіти  та  посадовими  інструкціями,  а  також з урахуванням їх ініціативи, особистого вкладу в загальні результати роботи.
4.3. Надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється на  чітко  визначений  термін,  тобто  на  період  виконання такої роботи,  з  метою  стимулювання прискорення її виконання та підвищення якості виконуваної роботи. При встановленні надбавки за виконання особливо важливої роботи повинна  бути  чітко  визначена кінцева мета роботи і терміни її виконання.
4.4. Надбавка за складність та напруженість у роботі встановлюється за виконання працівником більш відповідальної і складної роботи порівняно з іншими працівниками, виконання службових доручень, які не входять у функціональні обов’язки та особливо важливої роботи (на строк її виконання), обсяг виконуваної роботи, її інтенсивність, якість і своєчасність виконання, творчий підхід при виконанні нових і складних робіт.
4.5. Надбавка за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи, розроблення нормативно-правових актів, експертизу таких актів встановлюється:
4.5.1. начальнику управління освіти Марганецької міської ради, заступникам начальника управління освіти Марганецької міської ради, - у розмірі до 100 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років;
4.5.2. спеціалістам управління освіти Марганецької міської ради,  службовцям - у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за вислугу років і виплачується за результатами роботи щомісячно.
4.6. Надбавка за складність та напруженість у роботі встановлюється і виплачується за результатами роботи щомісячно робітникам, зайнятих обслуговуванням  управління освіти Марганецької міської ради, у розмірі до 50 відсотків тарифної ставки (місячного окладу).
4.7. Обов’язкова доплата за ранг працівників управління освіти  Марганецької міської ради - посадових осіб місцевого самоврядування встановлюється у розмірах, встановлених чинним законодавством України, та виплачується щомісячно.
4.8. Працівникам апарату управління освіти виплачується щомісячно у розмірах, встановлених чинним законодавством України:
- надбавка за знання та використання в роботі іноземних мов;
- доплата за науковий ступінь кандидата або доктора наук з відповідної спеціальності;
- надбавка за почесне звання "заслужений";
- надбавка за вислугу років:
  • посадовим особам місцевого самоврядування у відсотках до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг і залежно від стажу служби в органах місцевого самоврядування;
  • службовцям органів місцевого самоврядування у відсотках до посадового окладу.

Доплата за науковий ступінь та надбавка за почесне звання виплачуються працівникам, якщо їх діяльність збігається за профілем з науковим ступенем або почесним званням.
 
5. Надання матеріальної допомоги
 
5.1 Працівникам управління освіти Марганецької міської ради - посадовим особам та службовцям органів місцевого самоврядування надається:
- матеріальна допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі не менше посадового окладу, а за наявності коштів — у розмірі, що не перевищує середньомісячну зарплату;
- матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує розмір середньомісячної заробітної плати, за умови наявності передбачуваного фінансування за фондом оплати праці або за наявності економії фонду оплати праці.
 5.2. Робітникам, зайнятих обслуговуванням  управління освіти Марганецької міської ради, може надаватися матеріальна допомога, у тому числі на оздоровлення, у розмірі середньомісячного заробітку, крім матеріальної допомоги на поховання. 
                                 
 
 
  Заступник міського голови                                                                Леся ДУПЛІЙ
 
 
  Начальник управління освіти                                                                                                   Олена ДЯДЮРА